Doček Nove godine u Beogradu

docek nove godine beograd happy new year

Ah, ta Nova godina!  To uzbuđenje, iščekivanje, ta radost koja okružuje sve i posećuje svakoga. Ta najluđa noć – kako mi umemo da kažemo, kada se svi osećamo nekako drugačije i imamo nekakvu drugačiju snagu, volju i želju, pa se usuđujemo da donosimo nove odluke, i iskreno verujemo da ćemo te odluke pratiti tokom cele Nove godine. To je noć kada se svi veselimo i volimo. Zaboravljamo na loše stvari i opraštamo drugima – zato je novogodišnja noć magična noć za sve ljude na ovome svetu. Mesec dana pred ovu najluđu noć, većina ljudi je nervozna, jer pokušava da osmisli najlepši provod, da odabere mesto i ljude sa kojima će podeliti te radosne trenutke ulaska u jednu sasvim novu, nepoznatu godinu.  Koliko puta ste se samo zapitali – gde otići? Beograd je neobično lep i interesantan grad, i mnogi stranci se opredeljuju za doček Nove godine upravo u njemu. Da li ste se ikada zapitali – zbog čega? Kao što mnogi imaju običaj da kažu da nije važno gde provodiš doček Nove godine, na kojoj žurci, u kom restoranu i sl. već da je najvažnije s kim si, tj. da si među prijateljima, porodicom, isto tako je važno da si u gradu koji ima tu energiju novogodišnje noći. Beograd je provereno ima!

nova godina docek beograd

Zaista, svi stranci koji samo jednom posete Beograd uvek mu se vraćaju, pogotovo ako su došli u vreme novogodišnjih praznika. Da ne govorimo tek o „okorelim“ rođenim Beograđanima koji se nikada u životu ne bi preselili nigde drugde. Beograd jednostavno ume da opčini ljude, da baci na njih nekakvu magiju i da im istog trena oduzme srce. Lako je zaljubiti se u ovaj grad, a pogotovo ako u njemu sa svojim nabližima provedete tu najlepšu noć u godini. Već sredinom decembra Beograd svake godine počinje da dobija svoj praznični izgled. Ulice, parkovi, izlozi i trgovi kite se novogodišnjim ukrasima, šarenim lampionima i raznoraznim drugim svetiljkama. Ukoliko ste ikada pre pomislili da je Beograd grad koji je noću poprilično osvetljen, a niste ga upoznali za vreme zimskih praznika, onda ni ne znate šta je svetli Beograd. Onih godina kada je zima prava zima, pa ulice i krovove kuća u Beogradu još ukrasi sneg, te se sve u njemu zabeli, nećete videti nijednu osobu koja nije nasmejana. Šarene tezge koje prodaju raznovrsne slatkiše, prvenstveno za  one najlmlađe (ali u ovom periodu slatkiši su za sve J), i „Deda mrazevi“ koji izazivaju osmeh na licima mališana i verno ima donose novogodišnje poklone, probudiće opet ono dete u Vama, i Vi ćete nesvesno razvući usne u jedan široki, iskreni osmeh.

docek nove godine u beogradu smestaj rezervacije

Nisu lepi ukrasi, neverovatno osvetljenje, snežna belina, i praznični veseli duh na licima svakog prolaznika, jedino što privlači ljude iz svih krajeva zemlje, ali i iz inostranstva da dođu i da dočekaju Novu godinu u Beogradu. Ono što će takođe namamiti mnoga lica, jeste neverovatna ponuda žurki, slavlja i koncerata za tu najluđu novogodišnju noć. Ovaj veliki grad nudi jedano veliki izbor provoda. Splavovi, kafići, diskotetke, klubovi, otmeni i „opušteni“ restorani, trgovi, hale, pozornice… na Vama je samo da birate, i da na vreme rezervišete. Nijedan ugositetljski obejakt koji organizuje doček Nove godine neće biti prazan, nijedan klub neće imati slobodno mesto na podijumu, nijedan DJ neće ostati bez posla, i pored svega toga Trg Nikole Pašića biće krcat ljudima koji će zajedano uživati u neverovatno dobrim koncertima, i naravno, u ponoć, nezaobilaznom prekrasnom vatrometu. Novogodišnji doček na trgu je nešto zaista neverovatno, u pitanju je jedna tradicija i kao takva predstavlja omiljen izbor mnogih beograđana ali i mnogih stranca. Ukoliko se opredelite za doček Nove godine na trgu, onda znajte da ćete pre svega Novu godinu dočekati u pravom zimskom raspoloženju, a šta je Nova godina bez zime, bez snega?  Ukoliko ste ušuškani u nekom toplom resotranu, klubu ili kod kuće nećete doživeti taj neverovatan osećaj pravog zimskog praznika. Pored toga, znajte da će Vas sigurno zabaviti neki dobar bend, a da se možete utopliti pijući kuvanu rakiju ili kuvano vino, i naravno igrajući i skakajući uz zvuke omiljene muzike. Ta masovna pozitivna energija neće Vas ostaviti ravnodušnim, a svi znamo da je ova varijanta dočeka najjefitinija, a mnogima i najlepša.

smestaj rezervacije hoteli nova godina beograd

Otmeni restorani koji oganizuju svečani doček Nove godine, takođe su veoma popularni i ima ih veoma mnogo. Međutim čini se da mladi, ipak najviše vole splavove i klubove. Beograd nudi nezaboravnu novogodišnju noć za sve uzraste i sve karaktere. Pre nego što odaberete Vašu idealnu lokaciju za doček Nove godine sa voljenom osobom, prijateljima ili porodicom, dobro se informišite koje su sve opcije na raspolaganju; i, da, počnite da se informišete na vreme, već početkom/sredinom decembra zbog rezervacije. Ukoliko se dobro ne raspitate može se desiti da propustite koncert Vašeg omiljenog pevača, ili omiljenog benda, a možda i nastup najboljeg DJ po Vašem ukusu. Gledajte i rezervišite na vreme Vaš najlepši doček Nove godine u ovom posebnom gradu, u Beogradu.