Noćni provod u Beogradu

splav amsterdam beograd

Pored toga što je grad sa burnom istorijom, dugom tradicijom i bogatim kulturnim nasleđem, Beograd je poznat širom Evrope i sveta kao jedan od gradova sa ogromnom ponudom ugostiteljskih objekata i sa aktivnim noćnim životom. Posetioci Beograda imaju izvanredan izbor klubova, diskoteka, kafića, splavova i restorana koji svojim gostima nude lud provod sve do jutra. Beograd je uvek budan!

Bez obzira da li je vikend ili neki radni dan, u Beogradu postoji veliki broj lokala koji rade tokom cele noći, sa veselim i ljubaznim osobljem i gostima. U njima se mogu čuti najrazličitiju muzički žanrovi, od turbo folka, trubača, starogradske muzike, preko tehna, popa, hevi metala, bluza, jazz-a, pa sve do klasičnih nota. Posebno su interesantni brojni splavovi na Savskom i Dunavskom keju i na Adi Ciganliji. Splav „Amsterdam“ se nalazi na Zemunskom keju, a muzika koja se u njemu sluša je različita zavisno od toga koji je dan. Preko dana ovaj splav je restoran sa bogatom ponudom hrane, a noću postaje mesto nezaboravnog provoda. Splav „Hua Hua“ poznat je po narodnoj muzici. Nalazi se na Adi Ciganliji, na obali Save. Na splav Lukas može se ući samo uz rezervaciju, a muzika koja se u njemu sluša je žanrovski raznovrsna, pa je privlačan kako ljubiteljima narodne muzike, tako i ljubiteljima modernih nota – tehna, haus i fanki muzike. Ovaj kultni splav nalazi se između Brankovog mosta i Ušća. Ovo su samo neki u bogatoj ponudi beogradskih splavova, a od ostalih vredi pomenuti i: splav „Cruise“, Ambis, Acapulco, Bibis, Blaywatch, Fashion cafe, Freestyler, Knjaz, Monza, Sound itd.

skadarlija beograd

Za one koji ne vole splavove i provod na vodi, na raspolaganju je zavidan broj klubova koji isto tako pružaju potpuni ugođaj i provod do jutra. Klub „Andergraund“ jedan je od kultnih beogradskih klubova u kome često gostuju najpoznatiji internacionalni DJ-evi. Andergraund je otvoren tokom cele godine, a nalazi se ispod kalemegdanskog parka. Na Kalemegdanu se nalazi i klub „Barutana“, koji radi tokom leta, a u njemu takođe intenzivno gostuju poznat DJ-evi. U strogom centru Beograda nalazi se jedan od najpoznatijih klubova u gradu, klub „Plastic“ posebno privlačan za ljubitelje tehno i rejv muzike koja se pušta cele noći. Na gornjem nivou ovog objekta nalazi se klub „Mint“ zatvorenog tipa, dostupan samo posetiocima sa pozivnicama. U prostoru stare evangelističke crkve nalazi se Bitef Art Caffe, poznat po „živoj svirci“, sa izvođačima rock, soul i funk muzike. Za ljubitelje zvuka 80-tih i 90-tih godina tu su bendovi koji nastupaju petkom i subotom. Osim pomenutih, ostali poznati klubovi u Beogradu su: Tramvaj, Fili, Idiot, Cvijeta i mnogi drugi.

Oni koji vole kafanski provod, svoje mesto za provod treba da potraže u boemskoj četvrti Beograda, čuvenoj Skadarskoj ulici (Skadarliji). U njoj postoji veliki izbor kafana sa narodnom i starogradskom muzikom koje rade cele noći.

U poslednje vreme posebno mesto noćnog provoda i zabave postala je ulica Strahinjića Bana. U ovoj ulici u centru Beograda nanizani su brojni kafići, barovi i restorani, uvek prepuni gostiju raspoloženih za ples i lud provod do zore.