Mostovi u Beogradu

mostovi beograda

Kroz istoriju u Beogradu je sagrađeno mnogo mostova, ali su isto tako rušeni tokom ratnih razaranja. Prvi most za koji se zna opisuje Zosim, istoričar iz V veka koji je proučavao Singidunum. Veliki broj srednjevekovnih dokumenata opisuje mostove Beograda iz tog doba koji su pravljeni od kamena i drveta. Od početka XX veka kao materijal za izgradnju mostova koristi se armirani beton. Intenzivan razvitak saobraćajne infrastrukture u Beogradu, pa tako i njegovih mostova počinje nakon Drugog svetskog rata. Danas Beograd ima 9 mostova, a u toku je izgradnja još jednog Kineskog mosta ili Mosta prijateljstva.

Gazela je najopterećeniji most u Beogradu, a dnevno preko mosta saobraća više od 165.000 vozila. Nalazi se na reci Savi, njegova dužina iznosi 332 m, a širina 27,5 metara. Ima po 3 saobraćajne trake u oba pravca, kao i dve pešačke staze. Most je dobio ime po silueti svoje grede koja se oslanja na 4 kosa stuba pa podseća na gazelu. Izgradnja mosta je trajala od 1966.- 1970. godine, prema projektu profesora Građevinskog fakulteta Miše Đurića. U periodu od 2010. do 2012. godine izvršena je njegova potpuna rekonstrukcija.

brankov most beograd

Brankov most prolazi preko reke Save spajajući Novi Beograd sa centrom grada. Po saobraćajnom prometu drugi je most u Beogradu. Izgrađen je 1934. godine, 1941. godine je bio teško oštećen, a nakon njegovog obnavljanja 1955. godine dobio je ime koje danas nosi. Nazvan je po Brankovoj ulici, čiji nastavak predstavlja, a koja nosi ime po pesniku Branku Radičeviću. Most ima kolovoz širine 12 m i dve pešačke staze koje su široke po 3 m. 2005. godine na njemu je napravljen panoramsko-biciklistički lift, koji koristi biciklistima i pešacima.

Savski most ima dužinu od 457 metara i najmanji je drumski most u Beogradu, a na njemu postoji po jedna kolovozna traka u oba smera. Osim vozila drumskog saobraćaja preko njega prolaze i tramvaji. Most je podignut 1942. godine, poslednja velika rekonstrukcija na njemu rađena je 2007. i 2008. godine. Tom prilikom je uvećan i njegov kapacitet, tako da danas preko njega dnevno može da pređe oko 30.000 vozila.

Most na Adi otvoren je 01. januara 2012. godine i najmlađi je beogradski most. Ovaj drumsko – šinski most preko Save spaja dve beogradske opštine – Novi Beograd i Čukaricu. Njegova dužina iznosi 984 m, širina 45 m, a kapacitet 12.000 vozila na sat. Ima 6 kolovoznih traka, dva koloseka i dve pešačke staze. Most na Adi karakterističan je po asimetričnoj konstrukciji i po tome što ima samo jedan pilon, kao jedini takav most na čitavom svetu.

mostovi u beogradu

Pančevački most, pod imenom Most kralja Petra Prvog Karađorđevića podignut je 1935. godine. Tokom Drugog svetskog rata bio je srušen, a ponovo je otvoren 1946. godine. Nakon toga dugo je nosio ime most Crvene armije. Ovaj, jedini beogradski most na reci Dunav, ima dužinu od 1135 metara, a na njemu se nalaze po dve kolovozne trake u oba smera, kao i jedan železnički kolosek. U planu je otvaranje i drugog železničkog koloseka, čime bi se omogućilo saobraćanje vozova u oba pravca.

Stari železnički most nalazi se na reci Savi u Beogradu. Izgrađen je nakon Drugog svetskog rata i sve do 1979. godine predstavljao je jedini železnički most u Beogradu. Most povezuje Srem sa glavnom železničkom stanicom, njegova dužina iznosi 350 metara, a visina 13 m.

Novi železnički most preko reke Save izgrađen je 1979. godine tokom rekonstrukcije železničkog čvora u Beogradu. Glavni projektanti su bili građevinski inženjeri akademik Nikola Hajdin i Ljubomir Jeftović. Preko njega prolaze dva železnička koloseka, a dužina njegovog centralnog dela iznosi 558 m.

Železnički ostružnički most predstavlja deo železničke zaobilaznice oko Beograda. Nalazi se 20 km južno od centra Beograda preko reke Save.

Drumski ostružnički most je deo drumskog saobraćajnog poluprstena oko Beograda. Nalazi se kod istoimenog mesta, 20 km južno od centra grada na reci Savi.